Klaga, klaga och klaga lite till

Hej!!!
Just nu är jag så jäkla låst i min egna kropp. På många sätt. Alldeles för många.


För det första fungerar FORTFARANDE INTE medicinen så jag kan inte vara ute och jogga vilket är det absolut bästa som finns! Och just nu är jag dessutom ULTRATAGGAD på en riktigt lång runda då det endast ska göra ont pga. utmattning. Dock kommer jag antagligen aldrig få känna den känslan igen.

Om jag nu hade fått för mig att ta på mig joggingskorna och gå ut, hade ryggen strejkat. Då är det "bara" knäna, fötterna och ryggen som gör ont och det kan jag ganska lätt ignorera (vilket inte är bra i längden).

Efter en sådär 5-7 km (som jag minst alltid springer) så krånglar vänster rumpa/höft. Då är det stopp - om jag inte vill trilla ihop vill säga. 

Jag är så fruktansvärt trött på att alltid ha ont någonstans! Vet inte vad jag ska ta mig till. Snart så vet jag inte vad jag gör. Kanske skiter i att allt gör ont och tänker på de som faktiskt har det värre? En sak är iaf säker: när jag blir vuxen och har ett eget jobb med pengar som rullar in varje månad så ska jag skänka pengar till forskning inom någon sjukdom. Vet inte vilken dock, får se var det behövs mest. Tycker så sjukt synd om alla som inte kan träna/röra på sig.  

Nu ska jag sluta sitta här och böla och istället rulla ut yoga-mattan för ett intensivt magpass! Varför inte sådär en fredagskväll? 

Två bilder från istagram. En ny och en från i London på Pineapple dancestudios. 

Kläder

HejHej!
Tänkte göra lite som alla andra, dvs. visa hur jag vill klä mig i höst/vinter. 

Failade bilder

Jag fick några kommentarer om mina bilder från Mallorca, alltså att de var fina och så (tackar för dem!). Men det är inte så lätt som det ser ut att få de bilderna! Haha.
 
Första bilder är bara ett rent misslyckande och mittenbilden (som blev ganska bra) höll jag på att dö av. Värt att tillägga är att jag stod ute bland klippor så det var massa vassa "stenar" som stack upp här och där. Millisekunden efter att mittenbilden tagits föll jag över (tredje bilden) och hade inget annat val än att stå i brygga, vilket jag inte gjort på sådär mer än 1 år och massa månader! Snygg blev inte den bilden, men fatta vilken panik jag hade! Hahaha. Jag kunde ju ha dött om jag inte satt i fötterna eftersom jag antagligen hade fått en "klippsten" i ryggen och säkerligen även på en livsnödvändig nerv, bara för att liksom. 
 
Jag har massor av roliga failade bilder från olika tillfällen. En riktigt rolig är från när min bror skulle fota när jag flöt på mage i poolen i Gambia. På en av bilderna tappade jag "flyt-balansen) så rumpan ser extremt stor ut! 
Fast den bilden lär ni inte få se, den är föööör pinsam!!! 

Gymnasiet

Hej, tänkte passa på att berätta att jag lever! Trevligt, eller det kanske ni rent av inte tycker? Vad vet jag. 
Gymnasiet har börjat och livet är faktiskt ganska bra nu, förutom världens sämsta sak: att min medicin fortfarande inte hjälper mycket... Kan inte springa/gå långt/spela fotboll osv. Mycket tråkigt, speciellt eftersom det är fotbollsturnering i skolan på onsdag vilket förövrigt ska bli riktigt roligt! 
 
För er som undrar så går jag på samhällsprogrammet på Johannes Hedberggymnasiet i Helsingborg. Är väldigt nöjd med mitt val då lärarna verkar vara superbra, maten god (har matkort) och alla elever är så himla snälla! Det enda negativa är typ schemat... Går 8-16 nästan varje dag, men slutar 11.15 på fredagar vilket är ganska skönt!
 
Nu ska jag snart käka, men see u later!

Hemma

Hej, nuuuu är jag hemma ifrån London! Resan har minst sagt varit fantastisk. Men, mer om det imorgon.

Tänkte lägga upp ultragamla bilder (eller ja, typ 2 år gamla hehe).

Rekordsnabbt

Hej!
Nu ska jag snart dra iväg till dansen, men tänkte först berätta för er vad jag gjort idag!
Cyklade till sjukgymnasten på rekordtid! Jag var sen och fick cykla som en galning, vilket ledde till att det endast tog 15-20 minuter i lite motvind! Blev dock 1 min sen, hehe.
Hem tog det ungefär lika lång tid, och då hade ju såklart vinden vänt!

Innan dansen, så ska jag städa lite eftersom jag drar till London imorgon!!!! Det kommer bli så himla kul.

Life's hard

HejHej!
Nu är fotbollsskolan över för detta året och det är ganska skönt, fast tror ändå att jag på något sätt kommer sakna mina småttingar.
Nu väntas vila tills på torsdag då jag drar till London. Det behövs kort sagt. På Eskilscupen drog jag på mig "ont-i-ryggen" och nu på fotbollsskolan har jag dragit på mig en förkylning. Som grädden på moset, pricken över i:et etc. får jag fortfarande inte ta min medicin och det känns i knäna och fötterna kan jag lova.
LOVELY. Fast jag ska inte gnälla, det finns dem som har det värre.

Men nu ska jag snart sova eftersom denna veckan har tagit på krafterna ordentligt. Det blir en lång morgon imorgon innan jag testar ryggen på en powerwalk.

Cykla

Till alla er med knäproblem: Cykla! Har du svårt att få in det i schemat så ta bara en omväg till skolan/jobbet m.m. Detta är råd från min sjukgymnast som sa att 45 min om dagen var lagom och det är lättare att få in i schemat än vad man tror! 
 
+ Skonsammare än löpning, då det inte belastar bl.a. knäna särskilt mycket.
+ Din kondition (syreupptagningen) förbättras och därmed stärks hjärtmuskulaturen och andningen blir lugnare. 
+ Regelbunden cykling minskar risken för åderförkalning och hjärt- och kärlsjukdomar. 
+ Eftersom man använder lårens framsidor och sätesmuskeln (som är några av de största musklerna vi har) är det en bra motionsform för förbränning just för att större muskler kräver mer energi. 
 
- Musklerna stelnar till, alltså när man cyklar så rör sig musklerna i samma mönster hela tiden och höften är liksom "ihop tryckt" och låst. Därför är det viktigt att man stretchar ordentligt efter ett träningspass.
- Det finns inte många bra cykelvägar för den som vill cykla snabbt och undvika grus (dåligt underlag), en krock med annan cyklist eller någon som kommer gående. Då tvingas man som cyklist ofta ut på de större bilvägarna vilket inte är det säkraste. 
 
Hoppas detta gjorde någon nytta! 
Jag under vår cykeltur på Mallorca (ca. 6 mil lång).
 
Vägen som vi cyklade på vägen tillbaka. I mitten av bilden syns en kyrka i staden Manacor (det var där vi var). På vägen dit cyklade vi på en riktig motorväg... Bland det korkaste vi gjort. Haha, men det är så min familj är!

Tidig dag idag igen

Uppe med tuppen är jag snart redo för ännu en dag med småungarna på fotbollsskolan! Ikväll blir det äntligen en dansträning (känns som jag missat MÅNGA när jag varit borta...).
Men nu måste jag käka lite frulle och byta om!

Styrkeprogram

En kompis till mig ville ha tips om ett styrkeprogram så jag knåpade ihop ett och nu är det dags för mig själv att genomföra det! Skippar dock knä och rygg övningar pga. att jag pausar i medicinen då mina blodprovsresultat varit negativa!

DÅ KÖR VI!!!

Tight schema

Hej, nu var det ett tag sedan jag tittade in här men det har såklart sina skäl.
Förra helgen var jag på ett läger med mina gymnaster på Tjörn och sedan har jag varit iväg en sväng till Danmark, spelat Eskilscupen med mitt fotbollslag, varit på Viken festen och nu har jag nyss påbörjat en veckas jobb på klubbens fotbollsskola. Dock är jag back on track nu! Fast denna veckan är det ju jobb och nästa vecka sticker jag på dans-resa till London... Och sen börjar ju skolan! Men jag klagar inte, det är bara roligt när dagarna är fyllda och man kan gå till sömns med en dag att vara stolt över. 

En annan sak som är ultra rolig är ju såklart att OS är igång! Fast mer än halva har redan passerats. Sportnörd som jag är sitter jag ganska ofta med iPaden (svtplay) i famnen och med ögonen skiftande mellan den och TV:n. Tyvärr tog ju gympa-OS slut idag efter att Alexandra Raisman tog hem fristående guldet för dryga en timme sedan. 
RSS 2.0